Lättare med förstahandskontrakt utanför Stockholm

Har en tjock bok på 400 sidor jag ska hinna läsa igenom innan månadens slut. Boken handlar om nationalekonomi och jag läser den inför en tentamen. Förhoppningsvis ska det fastna en del teorier som förklarar både mikro- och makroekonomiska faktorer i samhället. Detta kan vara lite extra intressant i de tider vi lever nu med stora förändringar i dessa segment.

Mikroekonomin kikar på händelser som är effekter av statliga regler och hur konsumenter tar beslut. Makroekonomin tar ett större grepp om ekonomin o ser hur exempelvis räntor påverkar ett lands ekonomi.

Räntorna just nu är väldigt låga och det ger intressanta effekter i Sverige. En effekt är att det är billigare för dig som vill ta banklån. Billiga lån gör det möjligt för fler att köpa bostad. Dessvärre har bostadspriserna stuckit i höjden och de ser inte ut att dala ännu på ett tag.

Idag är det väldigt svårt att få tag på en hyreslägenhet i en storstad. Förstahandskontrakt Stockholm är nog lite av en utopi, du måste få hjälp i någon form om du ska lyckas få en attraktiv hyresrätt i Sveriges mest tätbefolkade stad. Det finns olika bostadsförmedlingar på nätet som jag inte testat ännu, kanske finns en möjlighet till förstahandskontrakt Stockholm om du studerar dessa och ser över vad de erbjuder. Ofta behöver du en attraktiv lägenhet att byta med. Om du bor på en attraktiv adress i Göteborg kan det vara möjligt att du kan byta denna hyreslägenhet mot en bostad i Stockholm.

Bostadsmarknaden är tuff att komma in på i de större städerna. Väljer du istället att söka bostad i mindre orter långt utanför de större städerna ökar chanserna. Orter som har problem med utflyttningar kan exempelvis erbjuda bättre möjligheter då de vill locka till sig nya invånare. Kanske är en mindre ort ett alternativ idag, fler företag erbjuder distansarbete för sina anställda och då behöver du inte bo nära kontoret.