Friluftströjor för dam

Jag har letat runt på nätet efter bra friluftströjor för dam. Med friluftströjor menar jag tunnare fleecetröjor eller tröjor i ull. Såna tröjor som man kan ha som lager två när man är ute i naturen. Jag och min man är ute och vandrar året om och då behövs det en lite varmare tröja. Men jag är inte nöjd med utbudet av friluftströjor för dam.

De flesta fleecetröjorna är för tjocka och klumpiga. Jag vill ha en tunn smidig fleecetröja. Det är så himla obekvämt med en tjock tröja som gör att man känner sig som en michelingubbe. Ulltröjor finns det inte så jättemånga att välja på. Oftast är det alldeles för mycket syntet i ulltröjorna. Jag vill ha en finstickad ulltröja med lite syntet i eftersom det oftast blir bättre passform då. Och ett annat krav är att de ska gå att tvätta i maskinen.

Jag letar vidare

Ännu har jag inte hittat något jag vill ha, men jag letar träget vidare. Det finns ju gott om företag som säljer friluftskläder via nätet så jag har gott hopp om att hitta det jag söker. Förmodligen satsar jag på en fleecetröja. De är mycket billigare än ulltröjor och dessutom mer lättskötta. Visserligen föredrar jag naturmaterial men ibland väljer jag av praktiska skäl något annat.

Fördelarna med naturmaterial är att de är mer miljövänliga än plagg i syntet. Andra fördelar med ull är att det värmer bra även om plagget blir blött. De luktar heller inte svett lika lätt som syntettröjor. Men nackdelarna är då att de inte är lika lättskötta och väldigt mycket dyrare.

Ja, ja det blev mycket snack om friluftströjor för dam. Det är ju inte det enda jag ska köpa. Jag behöver även ett nytt underställ i merino och ett par nya vandringsbyxor. Det handlar jag definitivt på nätet det också.