Fuktskydda din fastighet

Du kanske bor i en villa och är sugen på att hyra ut nedervåningen till hyresgäster. Om källaren inte är inredd i dagsläget ska du fixa ett par bitar innan. Här är mina tips:

-Isolera källaren från ljud. Du kan sänka taket och tilläggsisolera för att dämpa ljud ovan- och utifrån.
-Installera spis, kyl och frys och badrum om det inte finns redan.
-Bygg för eventuell trappa till källaren och skapa en separat ingång för hyresgästen. Om du ska hyra ut källaren under längre perioder är det trevligare för alla om det finns en separat ingång.
-Installera bredband för källaren och se till att det finns TV-möjligheter. Alla kanske inte tittar på TV, men det är något du bör erbjuda hyresgäster. Internet är nästan ett krav idag, så det bör du installera i källaren.

Om det finns fukt i källaren behöver du lösa detta innan du hyr ut. Om det är omfattande fukt kan en dränering av huset vara aktuellt.
Börja med att analysera källaren och fukten. Är det bara lite fukt i ett hörn kan detta lösas på ett mer smidigt sätt. Om du köper en hygrometer kan du se hur mycket fukt som finns i källaren. Om hygrometern visa att det är över 80 procent fukt behöver du åtgärda fuktproblemen.

När du anlitar ett proffs som GEAB tar du första steget mot en behagligare inomhusmiljö med färre fuktproblem.

GEAB är experter på syllbyten, ventilerade golv, dräneringar, fuktproblem i krypgrunder och fuktskador på vindar. GEAB har personal för att lösa fuktskador och du slipper även hålla kontakten med alla inblandade hantverkare. Du kan läsa mer om dem på företagets hemsida, där finns även exempel på fuktskador de åtgärdat för kunder.